CASE

Videncenter for Diabetes

Kompleks videnformidling, gjort let for bruger og webredaktør - med en Siteimprove score i webtilgængelighed på knap 100%.

Videncenter for Diabetes blev etableret i 2018 og drives af Steno Diabetes Center Copenhagen, der er et diabeteshospital under Region Hovedstaden.

Udfordring

Overordnet havde Videncenter for Diabetes et konkret behov for en ny og bedre hjemmeside, som ville gøre det nemmere for besøgende at finde relevant information samt hjælpe webredaktører i deres arbejde med at præsentere, ofte kompleks forskningsbaseret information, i et brugervenligt og let forståeligt format.

Samtidig var Videncenter for Diabetes på udkig efter en leverandør, som kunne tilbyde en aftale og løsning, hvor man fjernede risikoen for, at blive mødt med store ekstraudgifter til videreudvikling, CMS- og andre systemopdateringer. En langtidsholdbar løsning og samarbejdspartner!

Løsningen

Den gamle website er blevet erstattet af en moderne digital platform, baseret på det robuste Umbraco CMS, hvor design og funktionalitet imødekommer både brugere og webredaktørers behov, samt en webtilgængeligheds score i Siteimprove på knap 100%.

Videncenter for Diabetes har fået en ny hjemmeside, hvor Cabanas platform for Umbraco hjemmesider giver adgang til standard skabeloner i design og funktionalitet, uden at der er gået på kompromis med ønsker i unikke design elementer og funktionalitet på den nye videncenterfordiabetes.dk.

Når man går på opdagelse på det nye videncenterfordiabetes.dk, er noget af det helt grundlæggende i hjemmesidens informationsstruktur en mega-menu og venstre-menu, som giver brugeren et hurtigt overblik med de mange og informationsrige sider. Netop denne menustruktur er også et godt eksempel på design og funktionalitet, særligt udviklet til Videncenter for diabetes, da den ikke var en del af standardskabelonen.

En af de mange store fordele ved Cabanas abonnementsbaserede løsning er, at kunden ikke får nogle uforudsete overraskelser i ekstraomkostninger til videreudvikling, CMS- og andre systemopdateringer, m.v. Det kontinuerlige samarbejde som leverandør indebærer, at vi konstant videreudvikler på hjemmesiden i samarbejde med Videncenter for Diabetes, har hyppige statusmøder, hvor vi helt konkret løser udfordringer, giver sparring til webredaktørens arbejde og hvor nye funktionaliteter udviklet i fællesskabet præsenteres.


Resultat

Lancering af den nye videncenterfordiabetes.dk blev gjort 2020 og samarbejdet med videreudvikling og konstant fokus på forbedringer, har blandt andet resulteret i en Siteimprove score i webtilgængelighed på knap 100%.

Vi bad Ole Nørgaard, teamleder og chefkonsulent og hjemmeside projektansvarlig hos Videncenter for Diabetes, om en opsummerende kommentar:

Det bedste er ideen om, at vi kan komme med små udviklingsønsker og optimere sitet – uden at det er en opgave, der skal estimeres af projektledere og giver os en kæmpe ekstra regning. Resultatet kan man få mange steder, men Cabanas abonnementsbaserede løsning har vist sig at være den helt rigtige for os, i en organisation hvor vi har behov for at kunne optimere løbende. Og så er prisen helt fornuftig for et offentligt projekt som os
Ole Nørgaard, teamleder og chefkonsulent