Næstved Kommune

Næstved Kommune valgte fællesskabet, og fik en langtidsholdbar hjemmeside løsning.

Besøgende på www.naestved.dk oplever en flot ny hjemmeside, med nem adgang til relevant information og kontakter i kommunen. Det man ikke kan se er, at Næstved Kommune valgte Cabanas abonnementsbaserede hjemmeside løsning, som er skræddersyet til kommunernes behov, med et unikt digitalt fællesskab for alle landets kommuner, som et vigtigt omdrejningspunkt.

Udfordring

Udgangspunktet var et meget konkret behov, for hjælp til udvikling af en ny og bedre hjemmeside for kommunen og den digitale service til borgerne. I vores indledende dialog med Næstved Kommune var det tydeligt, at de var åbne for at tænke nye tilgange. 

Som ofte, når der tages sådanne større digitale initiativer og udvikles helt ny hjemmeside, var borgerens brugeroplevelse central i prioritering, med et enkelt og indbydende design, samt hurtigt at navigere. Næstved Kommune ønskede en løsning, hvor web-redaktører og andre administratorer kunne opnå større fleksibilitet og effektivitet i deres arbejde med vedligeholdelse af indhold. Og så var man på udkig efter en leverandør, som kunne tilbyde en aftale og løsning, hvor man fjernede risikoen for, at blive mødt med store ekstra udgifter til videreudvikling, CMS- og andre systemopdateringer.

Løsning

Med Cabanas abonnementsbaserede hjemmesideløsning, Kommuneplatformen, har Næstved kommune fået en ny flot hjemmeside og er samtidig blevet aktiv deltager i et unikt digitalt fællesskab for landets kommuner, der i dag tæller andre kommuner som Ikast-Brande og Guldborgsund. Dermed har Næstved Kommune fået adgang til en platform, der kombinerer ‘gør det selv’ med ekstern udvikling, i et tæt samarbejde mellem kommunens medarbejdere og Cabanas design- og tech team.

Næstved Kommune har fået udviklet en ny hjemmeside, hvor Cabana platformens standard skabeloner i design og funktionalitet danner rammen, og hvor skræddersyede elementer er tilføjet, så alle ønsker til udtryk og brugeroplevelse er indfriet. Og som deltager i Cabana platformens digitale fællesskab, bidrager og nyder Næstved Kommune godt af værdien i videndeling, samt co-creation med kolleger fra andre af landets kommuner.

Specifikt for løsningen var det afgørende at imødekomme det nye lovkrav om webtilgængelighed. En lov der skal sikre, at så mange som muligt kan bruge offentlige organers websteder og mobilapplikationer. Det gælder ikke mindst brugere med handicap. I princippet ikke et nyt krav, men fra d. 23/9 2020 er det blevet et EU-krav, og opfylder man som kommune ikke dette, kan konsekvensen være en bøde. Her er Næstved Kommune nu dækket ind med deres nye hjemmeside!

I den tidlige fase, valgte vi at samle kommunens mange web-redaktører til en boot.camp. Formålet var at skabe indsigter i hvilket indhold redaktørerne prioriterede, som samkørt med den historiske data for hjemmeside trafik, hjalp os med at indfri ønsket om et skærpet fokus på kun, at præsentere borgerne for relevant og opdateret indhold. Som et resultat heraf, er den nye hjemmeside er blevet mindre i størrelse end den tidligere, reduceret fra cirka 5000 til 400 sider. Til det fortsatte arbejde med at sikre, at indholdet på hjemmesiden er relevant og opdateret, får kommunens web-redaktører, med Cabanas platform, automatiseret hjælp med notifikationer om, for eksempel indhold der skal opdateres, og sider der ikke har været besøgt af borgere i mere end seks måneder.

Resultat

Den nye www.naestved.dk gik live i marts 2020, som resultat af et vellykket fem måneders samarbejde.

Vi har som feedback fået bekræftet, at Næstved Kommune oplever at have fået en mere autonom hjemmeside, som tydeligt bærer præg af at være deres eget i design, funktionalitet og struktur. Her ikke mindst med frihed til at kommunen kan favne langt bredere med deres hjemmeside, når det gælder at kunne facilitere undersider med enhver form for kommunalt støttede initiativer. Noget der med Cabanas abonnements platform, er blevet nemt at udvide og berige hjemmesiden med, til fordel for ikke mindst borgerne i Næstved.

Læs mere om Kommuneplatformen.

Jeg har aldrig tidligere oplevet lige så meget opmærksomhed som vi har fået hos Cabana
Tine Bjørneboe, digital projektleder

Prøv Kommuneplatformen gratis

Udfyld felterne og prøv vores gratis demo nu – helt uforpligtende
Tak for din tilmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kontakt os