Mariagerfjord Kommune

Mariagerfjord Kommune, nyt intranet og ny hjemmeside

Mariagerfjord var i udgangspunktet kun på udkig efter en ny intranetløsning. Men de mange fordele der var i at samle både intranet og website i Kommuneplatformen, fik Mariagerfjord Kommune til at vælge Kommuneplatformen som fundament for begge dele.

Dermed blev Mariagerfjord den første danske kommune, til at udvide deres Kommuneplatformen abonnement til også at inkludere intranet. Hvilket har inspireret andre kommuner til også at udvide deres abonnement til at inkludere både intranet og hjemmeside.

Udfordring

Helt afgørende for Mariagerfjord Kommune var, at begge løsninger skulle fremstå med unikt design og med fokus på webtilgængelighed, samt imødekomme krav om høj grad af brugervenlighed for kommunens webredaktører.Den, af Mariagerfjord Kommune, grundigt udarbejdede kravspecifikation for løsningerne, gjorde det nemt for vores projektteam at afstemme en tidsplan for udvikling og lancering af nyt intranet, mens igangsættelsen af hjemmesideprojektet blev aftalt til opstart, så snart intranettet er lancereret.    

Af specifikke krav til intranetløsningen var det naturligvis integration til AD og NemID, som vejede tungest, men også søgning i medarbejderlister, fremhævning af favoritkontakter, målrettet kommunikation direkte til bestemte fagområder og grupper, og senest har vi inkluderet en news feed funktionalitet, som er med til at skabe dialog og interaktion med kommunes medarbejdere.

Udover de intranetvenlige funktionaliteter kan Mariagerfjord Kommune ligeledes benytte alle de øvrige funktioner som følger med Kommuneplatformen. F.eks. artikel-templates og diverse integrationer til tredjepartssystemer som borger.dk, Ritzau, Siteimprove og Readspeaker.

Løsning

Med Cabanas abonnementsbaserede løsning og digitale fællesskab Kommuneplatformen, var udgangspunktet for intranet som hjemmesideløsningerne, et bredt udvalg af skabeloner i design og funktionalitet. Udviklet over tid, i samarbejde med de mange andre kommuner, der har valgt Kommuneplatformen. Kommuneplatformen er funderet på seneste version af Umbraco CMS og udviklet som plug and play løsning for danske kommuner.  

Intranetløsningen er udviklet som et selvstændigt modul på Kommuneplatformen, som et lukket og sikkert miljø for Mariagerfjord Kommunes medarbejdere. Løsningen indeholder dermed som udgangspunkt de samme funktionalitet som vores hjemmesideløsning på Kommuneplatformen, men er tilpasset i design og adgang som en intranetløsning.  

Som standard for alle løsninger på Kommuneplatformen, har Mariagerfjord Kommunes medarbejdere login til intranetløsningen med AD (Active Directory). Oprindeligt udviklet til Ikast-Brande Kommune, og som nu kan tilbydes for alle andre kommuner i fællesskabet. En funktionalitet, der gør det muligt for ansatte i kommunen at bruge kommunes login til at få adgang som administrator og redaktør af hjemmesiden, samt at sikre at man, når man logger ud, automatisk logges ud på tværs af alle systemet. Det giver øget brugervenlighed og sikkerhed.

Hosting af løsninger er lokaliseret i Danmark, hvilket for kommunerne skaber den fornødne tryghed om, at al data er lagret i Danmark og bliver i Danmark. Cabana er hermed også ansvarlig for den samlede løsning, fra udvikling og drift, hvilket muliggør at kommuner på Kommuneplatformen kun skal forholde sig til en og samme kontakt for support.

Resultat

Vi har i sommeren 2021 lanceret Mariagerfjord Kommunes nye intranet, som hen over sommeren er blevet åbnet op for de øvrige medarbejder i kommunen. Feedback fra vores kontakter hos kommunen har indtil videre været, at løsningen imødekommer alle krav og ønsker, og at kommunens ansatte har taget godt imod den nye platform.  

Planlægning af Mariagerfjord Kommunes nye hjemmeside er nu skudt i gang, men først programsat til efter kommunevalget 2021.  

Kommuneplatformen som unikt digitalt fællesskab for landets kommuner, med adgang til synergier i netop at udvikle i fællesskab - som gør det mindre kompleks og billigere for kommunerne, er med Mariagerfjord Kommunes bidrag, nu også udvidet til et fællesskab som rummer løbende udvikling af både intranet og hjemmesider.    

Kontakt hos Mariagerfjord Kommune

Nils Gödecke, Webkonsulent
ngoed@mariagerfjord.dk
+45 97 11 30 08

Prøv Kommuneplatformen gratis

Udfyld felterne og prøv vores gratis demo nu – helt uforpligtende
Tak for din tilmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kontakt os