IKAST-BRANDE Kommune

Danmarks førende erhvervskommune åbnede dørene til et digitalt vokseværk

Ikast-Brande Kommune er i top for kommunalt erhvervsklima i Danmark. Det krævede plads til både erhvervsliv og borgere i et digitalt univers med vokseværk.

Ikast-Brande ville skabe muligheder, frem for begrænsninger.
Det krævede en helt ny slags platform, der kunne rumme kommunens vifte af erhvervssider og aktiviteter - og imødekomme webtilgængeligheden, både for borgere og medarbejdere.
Derfor valgte de Cabanas kommuneplatform.

Integreret i fremtiden

Ikast-Brandes tidligere website var baseret på en meget gammel version af Umbraco.
Den levede ikke op til kommunens voksende behov for undersider og de nye krav om webtilgængelighed. I den nye platform ønskede de sig stærke integrationer til tredjeparter som Siteimprove og medarbejder login med AD (Active Directionary). Det var en umulig opgave på det tidligere site - men ikke på Kommuneplatformen.

Intuitive løsninger - også i backend

Det teknologiske spring til Umbraco Cloud 8 gav Ikast-Brande vind i sejlene.
Vi etablerede kommunen i Kommuneplatformens digitale fællesskab, hvor der var plads til de mange erhvervsundersider og funktionaliteter på ønskelisten - og redaktørerne fik mulighed for at afprøve systemet i et fungerende demomiljø.

Med i løsningen følger altid en grundlæggende bootcamp for kommunens redaktører, der gør konvertering af indhold fra den gamle til nye platform lettere. Men efter introduktionen til demomiljøet, meldte de tilbage, at det ikke var nødvendigt. Platformen var intuitiv og let at bruge - og de behøvede ikke yderligere guides. Det var en ren succes.

Plads til vækst
Som Danmarks førende erhvervskommune, skulle der være rum til vokseværk.
De mange undersider skulle koble interessenterne sammen i den samme digitale platform, komplet med egne webredaktører, forskelligartede designs og tilpassede funktionaliteter. Det blev til 48 subsites allerede i november 2020 - og med voksende antal på vej.

Som en del af Kommuneplatformen får Ikast-Brande nemlig fri mulighed for at oprette subsites i stort antal, uden risici for ekstraudgifter fra webudviklerne. Det er alt sammen inkluderet i det faste månedsabonnement for platformen, sammen med udvikling, vedligeholdelse og opgraderinger.

Introduktion til nye funktioner
Med udvikling af integration til Siteimprove og en videreudvikling af platformens søgefunktioner, fik vi samtidig tilføjet en ny vigtig funktionalitet til det digitale fællesskab - og det kan andre kommuner med abonnement nu også få glæde af, helt uden at skulle betale for udviklingen.

Tæt på brugerne

Det største succesparameter vil altid være borgere, erhvervsdrivende og interessenter i kommunen. Derfor var deres holdning til det nye ikast-brande.dk en fast del af udviklingsprocessen - både før, under og efter. Vi kan stolt dokumentere, at denne har været meget positiv.

Men rejsen stopper ikke her.
Videreudvikling af websitet i tæt samarbejde med Ikast-Brandes projektteam er en løbende proces, der bliver hjulpet godt på vej af de nye muligheder i Kommuneplatformens fællesskab og fremtidige ønsker fra kommunen selv. Det betyder, at Ikast-Brande ikke kun fik implementeret et nyt site her og nu, men en digital løsning for fremtiden.