IKAST-BRANDE Kommune

Danmarks førende erhvervskommune Ikast-Brande valgte Kommuneplatformen

Ikast-Brande Kommune ligger i toppen, når det kommer til kommunalt erhvervsklima i Danmark. Det kan tælles på én finger, hvor mange gange kommunen har måttet vige førstepladsen, siden Dansk Industri begyndte at kåre det bedste kommunale erhvervsklima i 2010.

Og på det nye www.ikast-brande.dk kan man læse, at et overordnet mål for kommunen er; at skabe muligheder frem for at hænge fast i begrænsninger. Hvorfor valget af Cabanas platform for kommuner syntes det naturlige valg.

Udfordring

Ikast-Brande skulle bruge en ny hjemmeside, da deres gamle var baseret på en efterhånden meget gammel version af Umbraco og ikke levede op til kommunens behov, samt gældende lov for webtilgængelighed.
 
Blandt de mere specifikke krav til løsningen var mulighed for et højt antal undersider (subsites) og en række forskellige integrationer til tredjepart services som for eksempel Siteimprove, samt mulighed for medarbejder login med AD (Active Directory). Hvilket alt sammen var umuligt med deres gamle hjemmeside.

Løsning

Ambitionen med Cabanas platform, Kommuneplatformen, er netop, at landets kommuner skal have markedets bedste hjemmesideløsninger, udviklet i et kommunalt fællesskab, hvor der konstant skabes nye muligheder for design og funktionalitet, uden risiko for at omkostninger til leverandøren løber løbsk. Da al udvikling, vedligeholdelse, opgraderinger og lignende, er inkluderet i et fast månedsabonnement.

I en teknologi kontekst, har Ikast-Brande taget et stort spring, fra en efterhånden meget gammel Umbraco med alt for mange begrænsninger, til nu at køre på den nyeste Umbraco 8 Cloud, hvilket i sig selv har åbnet for næsten ubegrænsede muligheder i design og funktionalitet. Som deltager i Kommuneplatformens digitale fællesskab, bidrager og nyder Ikast-Brande i dag godt af værdien i vidensdeling, samt co-creation med kolleger fra andre af landets kommuner. Andre udvalgte inspirationscases baseret på samme platform er www.naestved.dk og www.guldborgsund.dk

Med i løsningen for Cabanas platform er tilbud om forskellig support. I opstarten involverer dette afholdelse af en bootcamp for kommunens webredaktører. Formålet er, at gøre overgangen med konvertering af indhold fra den gamle til den nye hjemmeside så gnidningsløs som muligt.

Det viste sig imidlertid, at Ikast-Brande takkede pænt nej til en sådan boot camp, da deres webredaktørers tilbagemeldingen, efter at de have haft adgang til et demomiljø var, at platformen var så brugervenlig og intuitiv at det ikke var nødvendigt! Hvilket selvsagt er et kæmpe kompliment til brugervenligheden i vores platforms, samt et ekstra win i besparelse for Ikast-Brande Kommune.

Alle kommuner har unikke behov, og som Danmarks førende erhvervskommune, er et af Ikast-Brandes behov, et meget højt antal undersider. Mange interessenter der skal være koblet sammen via samme digitale platform, med egne webredaktører, forskelligheder i krav i design og funktionalitet. Status i November 2020 er 48 subsites og det ser ud til at de over tid vil udvide med endnu flere. Igen en mulighed Ikast-Brande har haft adgang til, ubekymret at oprettet subsites i stort antal, da det er inkluderet i det faste månedsabonnement.

Med udvikling af integration til Siteimprove og en videreudvikling af platformens søgefunktioner, fik vi med Ikast-Brandes nye hjemmeside også tilføjet en ny vigtig funktionalitet til fællesskabet, som andre kommuner med abonnement nu kan få glæde af, uden at skulle betale for udvikling heraf.


Resultatet

Et helt afgørende succesparameter, er selvsagt feedback fra borgere, erhvervsdrivende og andre interessenter i kommunen. Vi kan stolt dokumentere, at denne har været meget positiv.

Videreudvikling af hjemmesiden i tæt samarbejde med Ikast-Brandes projektteam er konstant, med nye muligheder fra andre kommuner i fællesskabet og specifikke ønsker fra Ikast-Brande.
Herfra en opfordring til at gå på opdagelse på www.ikast-brande.dk og del meget gerne din feedback med os. 

Læs mere om Kommuneplatformen.

Prøv Kommuneplatformen gratis

Udfyld felterne og prøv vores gratis demo nu – helt uforpligtende
Tak for din tilmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kontakt os