IKAST-BRANDE Kommune

Danmarks førende erhvervskommune Ikast-Brande valgte Kommuneplatformen

Ikast-Brande Kommune ligger i toppen, når det kommer til kommunalt erhvervsklima i Danmark. Det kan tælles på én finger, hvor mange gange kommunen har måttet vige førstepladsen, siden Dansk Industri begyndte at kåre det bedste kommunale erhvervsklima i 2010.

På det nye www.ikast-brande.dk kan man læse, at et overordnet mål for kommunen er at skabe muligheder frem for at hænge fast i begrænsninger, hvorfor valget af Cabanas platform for kommuner syntes det naturlige valg.

Udfordring

Ikast-Brande skulle bruge en ny hjemmeside, da deres gamle var baseret på en efterhånden meget gammel version af Umbraco CMS og ikke levede op til kommunens kommunikationsbehov samt den gældende lov for webtilgængelighed.
 
Blandt de mere specifikke krav til løsningen var muligheden for et højt antal undersider (subsites) og en række forskellige integrationer til 3. partssystemer som for eksempel Siteimprove. Det var også et ønske, at medarbejderne kunne få adgang til platformen via et login med AD (Active Directory). Alle disse ting var umuligt med deres gamle hjemmeside.

Løsning

Ambitionen med Cabanas platform, Kommuneplatformen, er netop, at landets kommuner skal have markedets bedste hjemmesideløsning, udviklet i et kommunalt fællesskab, som skaber nye muligheder for design og funktionalitet. Er man en af de mange kommuner på platformen, kan man stole på, at der ikke er risiko for, at omkostninger til leverandøren løber løbsk: Al udvikling, vedligeholdelse, opgraderinger og lignende er inkluderet i et fast månedligt abonnement.

Kommuneplatformen er baseret på Umbraco CMS og følger altid de nyeste systemversioner. I en teknologisk kontekst har Ikast-Brande derfor taget et stort spring fra at have arbejdet i en efterhånden meget gammel version af Umbraco med alt for mange begrænsninger, til nu at køre på den nyeste systemversion. Det har i sig selv åbnet for næsten ubegrænsede muligheder, når det kommer til design og funktionalitet. Vi er glade for at have Ikast-Brande som deltager og bidragsyder i vores digitale kommunale fællesskab af vidensdeling, co-creation og kommunale kolleger. Andre udvalgte inspirationscases baseret på samme platform er www.naestved.dk og www.guldborgsund.dk

Vi har ikke kun leveret en ny hjemmeside til Ikast-Brande Kommune, vi underviser platformens brugere og yder support, skulle der opstå spørgsmål. Vores support inkluderer en bootcamp for kommunens webredaktører i projektopstarten. Formålet er at gøre overgangen med konvertering af indhold fra den gamle til den nye hjemmeside så gnidningsløs som muligt.

Det viste sig imidlertid, at Ikast-Brande takkede pænt nej til en sådan boot camp, da de blev tilbudt servicen. Deres webredaktørers tilbagemelding, efter at de have haft adgang til et demomiljø var nemlig, at platformen var så brugervenlig og intuitiv at navigere i, at det ikke var nødvendigt!

Alle kommuner har unikke behov, og som Danmarks førende erhvervskommune er et af Ikast-Brandes behov et meget højt antal undersider, da kommunen har mange interessenter, der skal være koblet sammen via samme digitale platform. Interessenterne har samtidig deres egne web-redaktører og forskelligheder i krav i design og funktionalitet. I november 2020 havde Ikast-Brande 48 subsites, og i dag ser det ud til, at de over tid vil udvide med endnu flere. Heldigvis har Ikast-Brande adgang til ubekymret at oprette subsites i stort antal, da det er inkluderet i det faste månedsabonnement.

Med udvikling af integration til Siteimprove og en videreudvikling af platformens søgefunktioner, fik vi med Ikast-Brandes nye hjemmeside også tilføjet en ny vigtig funktionalitet til fællesskabet, som andre kommuner med abonnement nu kan få glæde af, uden at skulle betale for udvikling heraf.


Resultatet

Et helt afgørende succesparameter er selvsagt feedback fra borgere, erhvervsdrivende og andre interessenter i kommunen. Vi kan stolt dokumentere, at denne har været meget positiv.

Videreudvikling af hjemmesiden i tæt samarbejde med Ikast-Brandes projektteam er konstant med nye muligheder fra andre kommuner i fællesskabet og specifikke ønsker fra Ikast-Brande.
Herfra en opfordring til at gå på opdagelse på www.ikast-brande.dk - og del meget gerne din feedback med os. 

Læs mere om Kommuneplatformen.


Vores kontakt hos Ikast-Brande Kommune

Brian Larsen, systemadministrator 

99 60 4067
brlar@ikast-brande.dk

Prøv Kommuneplatformen gratis

Udfyld felterne og prøv vores gratis demo nu – helt uforpligtende
Tak for din tilmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vil du høre mere om vores løsninger? Kontakt os