Dansk Mode og Textil

En ny brugervenlig hjemmeside var win-win for brugerne og Dansk Mode & Textil

Når design møder UX kan alting ske. Derfor satsede brancheforeningen Dansk Mode & Textil på et nyt look, der ændrede brugerrejsen og forkortede antallet af telefonsvar. Det betød en skarpere digital identitet – og mere tid til den personlige rådgivning.
I dag leverer Dansk Mode & Textil nem tilgængelig information, som driver og sikrer medlemmernes forretningsudvikling.

Udfordring

Dansk Mode & Textil har mere end 120 års erfaring med at levere dybdegående rådgivning til mode- og tekstilbranchen, og de repræsenterer over 375 virksomheder. De kaldes branchens sikkerhedsnet og styrker medlemmerne gennem personlig rådgivning og branchenær vejledning.

Men Dansk Mode & Textils gamle website levede ganske enkelt ikke op til deres løfte om støtte brugeren i søgen efter vigtig, foretningskritisk information. Det var tid til at gentænke brugerrejsen og forstærke løftet til deres medlemmer.

Det var først og fremmest et casestudie i at tænke brugeren først. Opgaven handlede om at levere en mere værdifuld service igennem en hjemmesideløsning, uden at give afkald på det personlige og det nærværende.

Løsning

Hvordan kommer vi tættere på? Vi startede med en centrering om brugernes ønsker fra brugerinterviews og en workshop i informationsarkitektur. De konkrete forventninger omdannede vi til et nyt design og brugervenlige features i klikbare prototyper, indtil vi ramte plet.

Designet blev - ligesom Dansk Mode & Textil - baseret på behovet i brugerens hverdag.

For når vi taler med brugerne, har de ikke brug for en masse indhold. De har brug for rådgivning, vejledning og hjælpende guides. Der ligger store mængder viden i dokumenter og tekster, som skal gøres tilgængeligt for målgruppen. Derfor har søgning været et afgørende element - og det er den vigtigste facet for hele sitet.

Med det nye visuelle univers er hjemmesiden igen blevet overskueligt. Den udstråler imødekommenhed og byder velkommen til at søge i brancheorganisationens store vidensbibliotek.

Men der medfølger også en anden fordel: Ved at servicere medlemmerne bedre digitalt, kommer der betydeligt færre henvendelser over mail og telefon. Og hvad betyder det? Flere ressourcer til personlig rådgivning. En win-win for brugeren og for brancheforeningen.

Resultat

Fordi Dansk Mode & Textils målgruppe har kærlighed og sans for det æstetiske, var det vigtigt, at den visuelle oplevelse skulle inspirere brugeren og vise de kunstneriske undertoner. Det visuelle univers blev en minimalistisk og smuk forening, der levede op til deres brancheløfte.

Hjemmesiden er i dag et redskab som medlemmerne kan bruge til at få den hjælp, de har brug for. Informationsarkitekturen er gentænkt fra et udefra-og-ind perspektiv, så den er flad og overskuelig. Gå på opdagelse og mærk den nærværende brugerrejse her.

"Det har været rigtig vigtigt for os, fordi vi vil gerne gøre det så nemt som overhovedet muligt for brugerne at finde det, de leder efter på en meget meget let og overskuelig måde" - Simon Hansen, Presse- og kommunikationschef, Dansk Mode & Textil.

Vi har set på, hvordan vi kan videreføre de ting, som ligger i vores DNA som brancheorganisation, til vores hjemmeside.
Det er ikke nemt at gå fra den personlige 1:1 rådgivning og få det overført i et digital regi, hvor det samtidig skal være generisk, så det dækker alle medlemsvirksomheder.
Simon Hansen, Presse- og kommunikationschef, Dansk Mode & Textil