SEO

SEO performance mulighed: har du endnu ikke skiftet til https?

  • OKTOBER 2017  /  AF MAIKEN MENDEL

Skift til https, hurtigst muligt, og inviter søgemaskinen på besøg

Har du stadig ikke fået ændret dit website fra http til https? Så følg denne anbefaling: flyt til https, et sikkert websted, hurtigst muligt. Det er gået mere fra en anbefaling til et krav. Og det kan gå ud over dit websites performance.

Fra nu af, (mere præcist fra oktober 2017) vil et http site, via en søgning på den nyeste version af Chrome browseren, vise sitet som ”not secure” på Googles resultatsider (GSERP). Det ser farligt ud for brugerne, og det kan hurtigt betyde at du får færre besøg. Vi ved, at "not secure" advarsler har betydning for brugerens digitale oplevelse. 

To fluer med et smæk
Gennem en overflytning til https, får du nu samtidig en unik mulighed for, sideløbende, at øge dit websites SEO performance. Skift til https og byd automatisk Google velkommen til, at foretage hyppige crawls på dit site.

Sådan kan du sørge for, at maskinen opdager og belønner dig for dine SEO-mæssige tiltag. Altså, kan du nu udnytte denne enestående chance for, at forbedre din SEO performance. Ved skiftet til https, vil Google i en kort periode, crawle dit website hyppigere end normalt. 

Overflytningen til https giver således samtidig en SEO-mæssig fordel for dig, som allerede er på forkant med et SEO optimeret site.

Når overflytningen til https er lykkedes for dig, kan du forvente hyppige besøg fra Googlebot. De vil gen-crawle de fleste af dine url’er. Url'er som på dette tidspunkt allerede vil have markant forbedrede SEO-signaler.


Hvorfor flytte til HTTPS?
Der er flere grunde til, at skifte til https. Data, der sendes via https, er sikret via Transport Layer Security protocol (TLS), som giver dit website tre væsentlige beskyttelseslag i form af kryptering, dataintegritet og godkendelse. Det øger troværdigheden og styrker tilliden mellem dig og dine brugere.

Hvad hvis mit website ikke er SEO-optimeret?
Det kunne jo være, at du ligesom mange andre, længe har haft intentionerne om at gøre "SEO rent", meeeeen endnu ikke har fået gjort det. Ligesom med så meget andet rengøring.

Hvis dit site ikke på forkant med SEO, så anbefaler vi alligevel, at du hurtigst muligt prioriterer, at flytte til https.

Chrome står klar med advarslerne og derfor bør du fokusere på https protokollen først.

...Og så må du gøre rent bagefter, for anyway: Google kommer på besøg igen.


Gør SEO rent
Sørg for, at der er SEO-mæssigt pænt og rent på dit site. Tag dine SEO briller på, få ryddet op, gjort rent og implementeret dine forbedringer. Optimer dit website, ved at bruge den viden du har om dine brugeres søgemønstre


Kig på, om der er kode, der blokerer søgemaskinerne i at læse dit website, om du har de rigtige meta-tags og om dit indhold svarer til dine målsætninger for det, du gerne vil findes på. Ellers skal du begynde at udtænkte en indholdsstrategi.

Husk page title, metabeskrivelser, url'er, h1, h2, h3, alt-tags, og så videre. Husk også at tjekke op på, at der ikke ligger nogle dumme tekniske fejl og mangler, som forstyrrer Googles crawls.

Er du i tvivl om, hvor du skal starte?

Har du brug for hjælp til https flytningen? Mangler du en SEO analyse? Og er du i tvivl om, hvordan du implementerer dine SEO forbedringer? Vi kan hjælpe dig. Igennem en analyse af dit website, tilbyder vi en detaljeret vejledning til, hvad din virksomhed skal gøre, for at forbedre din placering i søgemaskiner.

Du er altid velkommen til at kontakte os, så vi kan dykke ned i dit websites SEO performance. Eller hjælpe dig med overflytingen til et sikkert websted.
Du ringer bare på +45 33 110 310 eller skriver til [email protected]. Vores dør er altid åben og vi har altid tid til at høre om dit næste projekt.

Analyser og markedsindsigter kan øge din digitale performance. Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.