Albertslund Kommune

Albertslund Kommune er Danmarks hurtigste kommune!

På kun 25 dage, fra aftalen var underskrevet, lancerede vi i samarbejde med Albertslund Kommunes team, det nye albertslund.dk. På kun 25 dage leverede vi en løsning, der er unik i design, med alle ønskede integrationer, alt indhold flyttet fra den tidligere til den nye hjemmeside, webtilgængelighed i top, samt online undervisning af kommunens mange webredaktører gennemført.

Den til dato hurtigste lancering af ny hjemmeside, for en kommune på Kommuneplatformen, Cabanas abonnementsbaserede kommuneløsning. Det gør Albertslund Kommune til Danmarks hurtigste kommune, hos os!

Udfordring

Et akut behov for en ny hjemmesideløsning og leverandør var opstået hos Albertslund Kommune. Et meget konkret behov, om hjælp til udvikling af en ny og bedre hjemmeside for kommunen og den digitale service til borgerne, til hurtig levering men uden at gå på kompromis på kvalitet og pris! Samtidigønskede Albertslund Kommune en leverandør, hvor service og support var merepersonlig og fleksibel. 

Efter grundig research og dialog med flere muligeleverandører, valgte Albertslund at bede Cabana om hjælp til opgaven. Udslagsgivende var blandt andet hastigheden i vores leverance, men også de mangefordele og besparelser, der følger med som del af det digitale fællesskabKommuneplatformen

Løsning

Indledningsvist blev alt omkring koncept og tekniske krav gennemgået, hvor vi fik identificeret både nye og for Albertslund særlige krav for funktionalitet og integrationer, ud over det som Kommuneplatformen, vores abonnementsbaserede kommuneløsning, allerede indeholdt. Konklusionen var, at Kommuneplatformen med ganske få undtagelser, dækkede Albertslunds ønsker til ny hjemmeside.

Vi kunne således allokere tid og fokusere på at skabe et unikt design samt få ryddet op og flyttet indhold til den nye hjemmeside og undervist de mange webredaktører i brug af Kommuneplatformen. Succesen med at få planlagt og flyttet indhold og efterfølgende undervist redaktører, har været helt essentiel for at vi lykkedes med den hurtige lancering. Til forskel fra de fleste andre kommuner på Kommuneplatformen, tog vi hos Cabana ansvar for at flyttet indhold. På kun en uge, flyttede Cabana og Albertslund teamet alt indhold til den nye hjemmeside.  

Udgangspunktet for løsningen er Kommuneplatformens standardskabeloner i design og funktionalitet, hvor skræddersyede elementer er tilføjet, så alle ønsker til udtryk og brugeroplevelse er indfriet. Som deltager i Cabanas digitale fællesskab for kommuner, bidrager og nyder Albertslund Kommune desuden godt af værdien i vidensdeling, samt co-creation med kolleger fra andre af landets kommuner. Kommuneplatformen er funderet på seneste version af Umbraco CMS og udviklet som plug and play løsning for danske kommuner.

Særligt for den nye Albertslund.dk er integration til borger.dk, jobopslag fra Emply, billedarkiver i Skyfish og integration til kommunes AD, men også funktionalitet som Borgerdrevne Forslag og Opslagstavle som begge er udviklet særligt til Albertslund og herefter til rådighed for alle i fællesskabet i Kommuneplatformen.

Når det gælder service og support har Albertslund Kommune, som de mange andre kommuner på Kommuneplatformen, faste ugentlige tjek-ind møder med Cabana-teamet, samt adgang til support og undervisning på e-mail og telefon. Alt sammen som en del af den månedlige abonnementspris.

Resultat

Vi havde travlt, men der var på intet tidpunkt tvivl om, at vi i samarbejde med teamet hos Albertslund kunne nå i mål med projektet. Den nye www.albertslund.dk gik live d. 6 juli 2021, efter kun 25 dages arbejde med udvikling, flytning af indhold, oplæring af webredaktører og integration til ønskede tredjepart services.

De første tidlige tilbagemeldinger fra webredaktører og projektteamet er, at Kommuneplatformen har gjort deres arbejde med vedligehold af eksisterende og nyt indhold radikalt nemmere, og oplevelsen og kvaliteten af samarbejdet og især supporten var præcis det de var på udkig efter hos en ny leverandør.

I tæt dialog med teamet hos Albertslund, fortsætter nu videreudvikling af hjemmesiden, der som en del af abonnementsløsningen uden ekstra omkostninger, løbende udvikles specielt skræddersyet til Albertslund, samtidig med at Albertslund Kommune automatisk præsenteres for de nye muligheder i design og funktionalitet, som udvikles til de andre kommuner i fællesskabet omkring Kommuneplatformen.

Kontakt hos Albertslund Kommune

Pernille Harting Frandsen, Udviklingskonsulent
pernille.harting.frandsen@albertslund.dk
+45 43 68 60 06

Efter vi har fået Cabana som leverandør af vores hjemmesideløsning med kommuneplatformen har en ny verden åbnet sig for os, når det handler om oplevelsen af god service. Behøver jeg at supplere med, at vi er rigtig glade for samarbejdet. Det er nemlig vores oplevelse, at der netop er tale om et samarbejde, hvor også Cabana går op i at vores løsning fungerer bedst muligt. Det gælder hele vejen rundt, inklusiv webtilgængelighed. Vi oplever fleksibilitet og hurtighed. Vi oplever ordentlighed og forståelse. Vi oplever personlig og god support. Vi oplever mulighed for udvikling. Med andre ord kan vi varmt anbefale Cabana til andre.
Janus Enemark Nissen, Chefkonsulent, Presse & Kommunikation

Kontakt os